Huawei je na svojih pametnih urah omogočil prvo povezavo z neodvisno aplikacijo i to zvadbeno aplikacijo Fitify, ki se tako pridružuje Huaweievi lastni aplikaciji Zdravje. Gre za pomemben mejnik, saj je Fitify tudi prva evropska aplikacija, ki jo je za Huaweieve nosljive naprave izdalo drugo podjetje. Hkrati pa Fitify velja za najbolj priljubljeno vadbeno aplikacijo v trgovini AppGallery izven kitajskega trga.
Aplikacija Fitify združuje znanje o fizioterapiji in znanosti o športu z umetno inteligenco ter računalništvom, da zagotovi prilagojeno izkušnjo vadbe z mobilnimi in nosljivimi napravami. Vključuje seznam 900 zaključenih vadb in v 18 jezikih že pomaga 10 milijonom uporabnikov iz celega sveta dosegati zastavljene cilje. Njena glavna prednost je združevanje povratnih informacij uporabnikov z algoritmi umetne inteligence za optimizacijo doseženih rezultatov. V podjetju ocenjujejo, da so uporabniki z njihovo pomočjo lani porabili kar 26 milijard kalorij.
Z izdajo aplikacije v trgovini AppGallery in povezavo s pametnimi urami Watch GT 2 Pro Huawei sporoča svojo odprtost za sodelovanje z razvijalci iz vsega sveta, ko gre za omogočanje souporabe hitro rastoče družine nosljivih naprav, ki so do zdaj delovale izključno v povezavi s Huaweievo lastno aplikacijo Zdravje.
Da bi izkoristili vse prednosti, ki jih nudi Huaweiev ekosistem, so razvijalci aplikacije Fitify vanjo vključili pet integracijskih kompletov mobilnih storitev HMS.
• Komplet za uporabniške račune (Account Kit), ki omogoča hitro, preprosto in varno prijavo ter avtorizacijo uporabnika.
• Komplet potisnih sporočil (Push Kit) za oblikovanje komunikacijskega kanala med storitvijo v računalniškem oblaku in napravami, ki omogoča pošiljanje sporočil aplikaciji v realnem času.
• Komplet za nakupe (In-App-Purchases Kit) za nakupovanje in preprosto plačevanje v aplikaciji.
• Analitični komplet (Analytics Kit) z bogatim seznamom analitičnih modelov za globlji vpogled v uporabo, napravo in vsebine.
• Vmesnik (Wear Engine) pa omogoča preprosto izmenjavo funkcij in storitev aplikacije med pametnim telefonom in nosljivo napravo za bogato interaktivno uporabniško izkušnjo.
Pri Fitifyju so se za sodelovanje s Huaweiem odločili, ker želijo svojo storitev ponuditi hitro rastoči skupnosti uporabnikov in izkoristiti potencial, ki ga nudijo nosljive naprave.

Pin It on Pinterest

Share This