Po tem, ko si je lahko filme zadnjih dveh festivalov zaradi omejitev, ki jih je prinesel covid-19, v dvoranah ogledalo le omejeno število gledalcev, bodo filmi letošnjega, že 33. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe, ki bo potekal od 9. do 20. novembra, ponovno na ogled v kinodvoranah v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Celju. Ker pa so ljubitelji filmov v tem obdobju odlično sprejeli možnost, da si lahko filme ogledajo v domačem okolju, bo tudi letos 12 izbranih filmov na voljo prek spleta in naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je že 27 let glavni pokrovitelj festivala.

Telekom Slovenije svojim naročnikom televizije v videoteki DKino omogoča ogled 12 filmov letošnjega festivala, ki so na voljo kot vsebine na zahtevo v kategoriji LIFFE 2022. Naročniki, ki uporabljajo platformo NEO, želeni film poiščejo tako, da enostavno izgovorijo »LIFFE 2022«. Ob tem so v videoteki v kategoriji LIFFE zbrani tudi filmi preteklih Liffov ter uspešnice drugih festivalov. Na ta način Telekom Slovenije in Liffe nadaljujeta dolgoletno uspešno partnerstvo.

V tekmovalnem sklopu Perspektive, v katerem se predstavljajo mladi režiserji, Telekom Slovenije že tradicionalno podeljuje tudi nagrado vodomec.

Naročniki televizije Telekoma Slovenije si lahko v videoteki od danes dalje ogledajo naslednje filme letošnjega Liffa: Prezaposlena (režiser: Eric Gravel; Francija, 2021), Peter von Kant (režiser: François Ozon; Francija, 2021), Zločini prihodnosti (režiser: David Cronenberg; Kanada, VB, Grčija, Francija, 2022), Obe strani rezila (režiser: Claire Denis; Francija, 2021), Rimini (režiser: Ulrich Seidl; Avstrija, Francija, Nemčija, 2022), Potniki noči (režiser: Mikhaël Hers; Francija, 2022), Lunana: jak v razredu (režiser: Pawo Choyning Dorji; Butan, Kitajska, 2019), Kako rešiti planet? (režiser: Louis Garrel; Francija, 2021), Dvanajstega ponoči (režiser: Dominik Moll; Francija, Belgija, 2022), Panj; režiser: Blerta Basholli; Kosovo, Švica, Severna Makedonija, Albanija, 2021), Naš Dom (režiser: Alejandro Loayza Grisi; Bolivija, Urugvaj, Francija, 2022) in Metronom (režiser: Alexandru Belc; Romunija, Francija, 2022).

Filme si je mogoče ogledati v času festivala, na voljo pa so tudi na spletni strani www.liffe.si. Cena posameznega filma letošnjega Liffa je 9 evrov, posameznega filma preteklih Liffov in uspešnic drugih festivalov pa med 1,79 evra in 4 evri. Ogled filma se bo naročnikom televizije Telekoma Slovenije obračunal na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.

Pin It on Pinterest

Share This