V Zvezi potrošnikov Slovenije so objavili rezultate testiranja protivirusne programske opreme. Med 26 preizkušenimi protivirusnimi programi so izbrali 5 najboljših. Lovorika je letos šla proizvajalcu ESET, ki je z 81 osvojenimi točkami postal zmagovalec testa varnostnih programov za sistem Windows. Neodvisno testiranje so izvedli strokovnjaki laboratorija Zveze potrošnikov Slovenije, pri čemer so produkte preverili s treh vidikov: zaščite, enostavnosti uporabe ter obremenitev računalnika.

“Neodvisni testi Zveze potrošnikov Slovenije imajo na slovenskem trgu še posebno zaupanje in veljavo, zato nas zmaga toliko bolj veseli. Po drugi strani dosežen rezultat potrjuje rezultate na testiranjih svetovnih varnostnih laboratorijev, kjer ESET-ovi varnostni produkti za poslovno in domačo uporabo dosegajo najboljše ocene,” je povedala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).  

V Zvezi potrošnikov Slovenije so protivirusne programe kupili in namestili kot običajni potrošniki. Med 26 preizkušenimi produkti je bilo 6 brezplačnih ter v operacijski sistem že vgrajen protivirusni program. Po temeljitem preverjanju lastnega vzorca okuženih in nenevarnih datotek so rezultate združili v tri kategorije. Učinkovitost zaščite je k skupni oceni prispevala 65 odstotkov točk, enostavnost uporabe 25 odstotkov ter obremenitev računalnika 10 odstotkov točk. Protivirusni program ESET Internet Security 2020 je kot edini na testu pridobil oceno zelo dobro v vseh treh kategorijah.

Pin It on Pinterest

Share This