Janja Garnbret, Primož Roglič in Tadej Pogačar, naši dobitniki olimpijskih medalj na poletnih igrah v Tokiu, so v sodelovanju s Telekomom Slovenije izbrali tri ustanove, ki jim je Telekom Slovenije namenil donacije v skupni višini 15.000 evrov, vsaki po 5.000 evrov. Vsi trije športniki bodo seveda stiskali pesti tudi za naše, ki bodo nastopili na zimskih olimpijskih igrah, ki se v Pekingu pričenjajo 4. februarja.

»V Telekomu Slovenije si z najboljšimi športniki delimo skupne vrednote. Na eni strani se borimo in si želimo vsak dan biti najboljši, hkrati pa smo odgovoren člen družbe in ne pozabljamo na tiste, ki jim lahko s svojimi sredstvi ali drugimi viri pomagamo pri razvoju in premagovanju ovir. Ponosen sem, da smo skupaj z Janjo, Tadejem in Primožem podprli zgodbe, ki odpirajo priložnost za lepšo prihodnost in razvoj talentov,« ob tem poudarja Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, ki sodi med največje podpornike slovenskih športnikov.

Janja Garnbret: 5.000 evrov za dveletnega Urbana
Dveletni Urban se bori z redko gensko boleznijo, zaradi katere ne more ne hoditi ne govoriti. Pomaga mu lahko zdravilo, ki ga razvijajo v Avstraliji, Urbanovi starši pa morajo zanj zbrati 2 milijona evrov. Donacije zbira Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Telekom Slovenije in Janja Garnbret pa sta za Urbana donirala 5.000 evrov. »Urbanova zgodba se me je globoko dotaknila. Ni pošteno, da morajo nekateri skozi tako velike in zahtevne življenjske preizkušnje. Želim si, da bi lahko Urban čas preživljal s svojimi vrstniki, se z njimi igral, lovil, hodil v šolo, bil navihan in razigran. Zato po svojih močeh pomagam pri zbiranju sredstev, da bi le prejel zdravilo, ki mu lahko pomaga in ki bo pomagalo tudi drugim otrokom z enakim sindromom. In zato hvala Telekomu Slovenije, da smo za Urbana namenili dodatnih 5.000 evrov. Vsak evro na poti srečnega otroštva šteje. To so koraki za Urbana,« je ob tem dejala olimpijska prvakinja v plezanju iz Tokia in najboljša plezalka na svetu, Janja Garnbret. Palčica Pomagalčica za Urbana zbira donacije tudi prek SMS URBAN5, poslanim na 1919.

Tadej Pogačar: 5.000 evrov za razvoj mladih kolesarjev Pogi Teama
Tadej Pogačar je v okviru Kolesarskega društva Rog, v katerem je treniral od svojega devetega leta, ustanovil Pogi Team. Pogi Team združuje perspektivne mlade kolesarje (otroke in mladince), ki želijo nekoč naslediti Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na lestvici najboljših kolesarjev sveta. Telekom Slovenije je za razvoj otroškega in mladinskega pogona Pogi Teama doniral 5.000 evrov. »Slovenci smo fenomen v svetu kolesarstva, s kolesarstvom se ukvarja vedno več mladih. Omogočimo jim pogoje in dajmo jim priložnost, da pridejo na vrh. Na tej poti je seveda potrebnega ogromno odrekanja, trdega dela in tudi nekaj sreče, vendar pa se da doseči in preseči vse. Zato hvala Telekomu Slovenije, da mi in nam na tej poti pomagate,« pravi dobitnik bronaste medalje v cestni dirki z olimpijskih iger v Tokiu, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in trenutno najboljši kolesar na svetu, Tadej Pogačar.

Primož Roglič: 5.000 evrov za Fundacijo Primoža Rogliča
Primož Roglič je v letu 2021 ustanovil Fundacijo Primoža Rogliča, ki ji je Telekom Slovenije namenil donacijo v višini 5.000 evrov. »Fundacija je nastala z namenom, da okrepimo razvoj kolesarstva in pomagamo mladoletnim športnikom iz socialno šibkih okolij. Vsakdo si zasluži priložnost, mladim bomo pomagali, jih spodbujali in učili. Morda bomo nekomu pomagali, da bo postal vrhunski športnik, drugemu pa do uspešno zaključenega šolanja. Želim pomagati po svojih močeh, zato hvala Telekomu Slovenije in vsem, ki na tej poti pomagate,« pa poudarja olimpijski zmagovalec v kronometru s Tokia, trikratni zmagovalec dirke po Španiji in trenutno tretji najboljši kolesar na svetu, Primož Roglič.

Telekom Slovenije je tradicionalni partner Olimpijskega komiteja Slovenije. Tudi na letošnjih zimskih olimpijskih igrah bo podpiral naše olimpijce, v njegovi olimpijski kampanji pa bodo nastopili biatlonec Jakov Fak, alpski smučarji Ilka Štuhec, Meta Hrovat in Žan Kranjec ter deskar Žan Košir. Ilka in Žan bosta na otvoritvi olimpijskih iger tudi nosilca slovenske zastave.

Pin It on Pinterest

Share This