V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se uradno odprl eden največjih avtomobilističnih dogodkov letošnjega leta – Emil Frey Dinamični avtosalon, ki bo za širšo javnost odprt od 2. do 4. junija 2023, med 9. in 19. uro, kjer boste lahko preizkusili vozila 12 blagovnih znamk, ki zajemajo tako osebna kot tovorna vozila.

Ljubitelji jeklenih konjičkov bodo lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. Spoznati pa bo mogoče tudi tovorne velikane, kot je Actros L Edition 3, paradni konj ponudbe Mercedes-Benz Trucks, enega in edinega Unimoga, električni kamion eActros ter FUSO Canter, najbolje prodajan lahki tovornjak na svetu.

Na 7 modulih vožnje se bodo obiskovalci lahko preizkusili v varni vožnji med ovirami, doživeli električno izkušnjo s povsem električnimi vozili, primerjali dvo- in štiri-kolesni pogon ter se prepričali, če varnostni sistemi tudi v praksi delujejo tako, kot na papirju. Še posebej atraktivna bo terenska vožnja, kjer bodo lahko spoznali zmogljivosti 4×4 pogona. Obiskovalci bodo imeli odlično priložnost, da se družijo z avtomobilskimi zvezdami vodilnih proizvajalcev in se od blizu seznanijo z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami, ki oblikujejo prihodnost avtomobilske industrije. Zagotovljeno bo varno okolje, da bodo i lahko praktično izkusili delovanje najsodobnejših varnostnih funkcij in testirali vozila pod nadzorovanimi pogoji na najsodobnejšem poligonu v Sloveniji.

Cilj skupine Emil Frey je, da bo to prvi izmed mnogih takih dogodkov, kjer bo na nazoren način prikazano, kako zelo pomembna je varnost voznikov in udeležencev v prometu. Skupaj z AMZS in njihovimi izkušenimi inštruktorji varne vožnje bodo obiskovalcem približali posamezne asistenčne sisteme, njihovo funkcionalnost in uporabnost. Različne situacije na cesti zahtevajo različne odzive. Z vožnjo po poligonu se bodo vozniki srečali tudi z nepoznanimi situacijami, in te izkušnje kasneje lahko uporabili v vsakodnevni vožnji in se na ta način izognili marsikateri neprijetni situaciji.

Pin It on Pinterest

Share This