Slovenski javnosti je bil predstavljen popolnoma električni lahki štirikolesnik Citroën AMI, ki predstavlja revolucionaren korak naprej k prizadevanju za trajnostno mobilnost in dostopnost električnih vozil širšemu krogu ljudi.

Citroën AMI je kompakten, urbani avtomobil, ki je zasnovan za enostavno uporabo in maksimalno praktičnost. S svojo inovativno zasnovo in električnim pogonom je idealna izbira za kratke mestne vožnje, ki so postale del našega vsakdana. AMI ponuja tudi okolju prijazno vožnjo v mestu in predstavlja odgovor na nove potrošniške navade ljudi.

AMI je 100-odstotno električen, polnite ga na klasični 220 V vtičnici, vozite ga lahko od 15. leta dalje z AM kategorijo, ima do 75 km dosega, dolg je 2,41 metra, lahko ga najamete preko Free2move ali kupite prek spleta, kjer bo tudi možnost dostave na dom ali pa osebnega prevzema na AMI točkah po Sloveniji.

Dizajn vozila AMI je zasnovan zelo premeteno: dvoje širokih vrat, ki so popolnoma enaka, ponujata klasično odpiranje na sovoznikovi strani in nasprotno obrnjeno na voznikovi strani. Zahvaljujoč panoramski strehi ponuja AMI pravi občutek prostornosti in osvetljenosti, okrepljen z velikim vetrobranskim steklom, stranskimi stekli in zadnjim steklom. Velike steklene površine zagotavljajo 360 stopinjsko vidljivost tako vozniku kot sovozniku. Nudi tudi prostor z USB vtičnico, ki je namenjen polnjenju pametnega telefona ali predvajanja glasbe z USB ključem. Omogoča nadziranje vseh aplikacij, ki so bile predhodno nameščene na pametni telefon. S pomočjo MyCitroën aplikacije pa lahko dostopate do vseh podatkov o vozilu AMI: razpoložljiv doseg, prevožene kilometre, preostalega časa do 100-odstotne napolnjenosti in opozoril o vzdrževanju.

Pin It on Pinterest

Share This