Manj dela in nižji stroški poslovanja – Kako vam lahko poslovni program pomagajo pri vodenju podjetja
Čeprav področje računovodstva mnogim podjetnikom ni najbolj pri srcu, pa si s tem, da mu namenijo nekaj pozornosti lahko močno olajšajo poslovanje. V poplavi računovodskih programov in rešitev je težko najti idealnega, hkrati pa dodatne funkcionalnosti programov, ki jih nemalo kdo potrebuje, lahko precej povečajo strošek računovodstva. Poglejmo si, kako si lahko z izbiro optimalnega računovodskega programa maksimalno olajšate delo, znižate stroške vodenja računovodstva in povečate učinkovitost poslovanja.


Kako izbrati pravi poslovni program za podjetje
Podjetja za finančno poslovanje potrebujejo programske rešitve. To so POS programi, davčne blagajne in računovodski programi. Najbolj smiselno je, da so vse te funkcionalnost združene v enem programu oz. izbrane pri enem ponudniku, saj tako lahko dosežete nižjo končno ceno za vse funkcionalnosti, hkrati pa vse skupaj povežete in s tem poskrbite za enostavnejše delovanje in boljšo preglednost poslovanja. Po drugi strani pa vam enotna rešitev omogoča tudi prilagoditve vašemu tipu in načinu poslovanja.
Poglejmo si, kakšen je dober poslovni program, kakšne so njegove lastnosti in kako vam lahko pomaga pri poslovanju in omogoči prihranke.


Kakšen je dober poslovni program Dober program je prilagojen vaši branži

Podjetja imajo različne zahteve pri poslovnih programih, glede na to kako poslujejo in s čim se ukvarjajo. Pri poslovnih programih je zato pomembna funkcionalnost v povezavi s ceno. Podjetja namreč potrebujejo več funkcionalnosti po ceni, ki jim je dostopna. Poleg tega pa vsekakor ne želijo plačevati niti imeti funkcij, ki jih ne potrebujejo. Zato je pri poslovnem programu pomembno najbolj to ,da je prilagojen branži oz. dejavnosti podjetja.
Če primerjamo kako posluje spletna trgovina v primerjavi s hotelom ali pa z gostinstvom, lahko hitro ugotovimo, da imajo popolnoma drugačne zahteve. Hotelir potrebuje vodenje rezervacij, beleženje prijav in odjav gostov ipd., vodenje spletne trgovine zahteva spet svoje funkcije, od obračunavanja dostave, urejanja vračil, do hitrosti in ažurnosti pri sprejemanju plačil, itd. gostinstvo pa potrebuje enostavnost in hitrost pri izdajanju računov, vodenje računov in prodaje glede na število odprtih miz ipd.
Vsaka dejavnost ima tako svoje specifike in zahteve, ki jim lahko poslovni program bolj ali pa manj ugodi. Zato je vsekakor največja prednost programa ravno prilagojenost poslovanju podjetja.
Poglejmo si katere vrste poslovnih programov so vam na voljo, glede na dejavnost s katero se ukvarjate.


Poslovni programi za gostinstvo
Gostinstvo oz. vodenje lokala, gostilne ali restavracije ima nekaj specifičnih zahtev. Gostinci potrebujejo prenosne in lahke blagajne, ki omogočajo hitro izvedbo plačila in so hkrati povezane z glavno blagajno. Omogočati morajo vodenje prodaje in naročil za neomejeno število odprtih miz, hkrati pa tudi delno zaključevanje računov (plačevanje rund ipd.). Poleg tega mnogi potrebujejo tudi izpis računov oz. naročil na več tiskalnikov (npr. za kuhinjo) tako da delo poteka hitreje in bolj nemoteno.


Poslovni programi za frizerski salon
Frizerski salon od poslovnega programa potrebuje predvsem enostavnost, hkrati pa cenovno dostopnost programa. Število produktov je sorazmerno nizko (moško striženje, žensko striženje, pranje las, barvanje, …), potrebuje pa različne načine sprejemanja plačil in sprejemanje darilnih bonov. Pri poslovnem programu za frizerski salon je zato enostavnost in cenovna dostopnost na prvem mestu.


Poslovni programi za maloprodajo
Trgovci za vodenje maloprodaje potrebujejo vodenje zalog z vsemi pripadajočimi evidencami, šifrante nabavnih in prodajnih artiklov, izdelavo inventur ter možnost komisijske prodaje. Na koncu dneva pa je vsekakor pomembna funkcionalnost pregled zaslužka po RVC-ju.


Poslovni programi za spletno trgovino
Pri spletni trgovini je pomembna povezljivost poslovnega programa s spletno trgovino oz. z izdelki v trgovini, ki so ali pa niso na zalogi. Ravno stalna sinhronizacija zalog s spletno trgovino prepreči zaplete, ki bi nastali zaradi naročil izdelkov, ki jih ni več na zalogi. Za vodenje spletne trgovine je tako najbolj primeren poslovni program za skladiščno vodenje z dodano funkcijo povezljivosti z zalogo spletne trgovine.


Poslovni programi za hotelirje
Vodenje hotela ali turističnega objekta ima svoje specifike in zahteve. Ena od njih je zagotovo vodenje.


Ostali poslovni programi
Nekatera podjetja potrebujejo za poslovanje še bolj specifične funkcije in možnosti. V takih primerih je najbolje poiskati program, ki najbolj ustreza zahtevam kot tak in ga prilagoditi zahtevam podjetja. S tem je integracija programa sicer lahko nekoliko dražja, a se dolgoročno splača, saj je delo lažje in hitrejše ter bolj pregledno.


Ključne funkcionalnosti poslovnih programov Birokrat
Poglejmo si, katerih 7 funkcionalnosti poslovnega programa je ključnih in kako si lahko z izbiro optimalnega računovodskega programa maksimalno olajšate delo in znižate stroške vodenja računovodstva.

Prilagojenost in prilagodljivost
Poslovni programi Birokrat so že vnaprej prilagojeni podjetjem glede na dejavnosti s katerimi se ta ukvarjajo. Poleg tega pa nudijo še dodatno prilagodljivost vsakemu podjetju, glede na želje in zahteve.


Povezljivost s poslovnimi programi
Poslovni programi Birokrat se lahko povežejo s programi kot so Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, …), z različnimi bančnimi programi, s programom DURS (eDavki), Ajpes in drugimi programi. Namen in prednost povezljivosti programov Birokrat vam omogoča lažjo in hitrejšo obdelavo podatkov, ki se jih zbira in obdeluje znotraj poslovnih programov Birokrat. www.birokrat.si


Poslovni programi Birokrat v oblaku
Programske rešitve v oblaku so vedno bolj priljubljene, z razlogom. Do programov v oblaku namreč lahko dostopate kadarkoli iz katerekoli naprave, brez da bi bilo potrebno nameščanje programa na računalnik. Ker programi niso nameščeni na vaših napravah, so iz vidika varnosti neodvisni od njih. Za dodatno varnost pa uredimo še lokalno namestitev in »sinhro« povezavo, ki omogoča stalno posodabljanje podatkov.


V stiku s časom
Programi Birokrat se stalno posodabljajo, skladno z razvojem novih tehnologij in zahtev trga. Najnovejše verzije programov so vam na voljo na spletni strani Birokrat.si


Cena in stroški
Ker so programi Birokrat zasnovani tako, da nudijo rešitve v različnih branžah (področjih), podjetjem nudijo več funkcionalnosti po dostopnejši ceni v primerjavi z drugimi poslovnimi programi.


Prihranek pri računovodskih storitvah
Poslovni programi Birokrat vam omogočajo, da določene zadeve na področju računovodstva uredite hitro in samostojno, zato boste vaš računovodski servis nekoliko razbremenili, hkrati pa s tem lahko tudi nekaj prihranili.


Hitrost uporabe
Programi vsebujejo skoraj vse zakonsko predpisane obrazce, ki jih podjetja v Sloveniji potrebujejo. LE-te obrazce vam programi Birokrat izpolnijo samodejno. Tako lahko z uporabo programa naredite več, v krajšem času, poleg tega pa s tem tudi zmanjšujejo možnost napak pri vnosu podatkov.


Pregled nad poslovanjem
Grafična zasnova programov in izbor informacij v njih vam omogočata hiter in pregled dostop do najbolj pomembnih podatkov, poslovnih dogodkov in analiz poslovanja.

PR objava: www.birokrat.si

Pin It on Pinterest

Share This