Izjemno priljubljena in uspešna igričarska franšiza Angry Birds, ki je do zdaj zabeležila že več kot 4,5 milijarde prenosov, se je predstavila razširjeni bazi uporabnikov naprav Huawei v trgovini z mobilnimi aplikacijami AppGallery.
V igri Angry Birds 2 razvijalca Rovio igralci poskušajo sestaviti nepremagljivo jato raznolikih ptic, s katero se morajo zoperstaviti zlobnim pujskom, ki so ukradli njihova jajca. Igralec svoje veščine kaže z izborom za nalogo najbolj primernega ptiča in obvladovanjem frače, s katere ga izstreli proti konstrukciji, za katero se skrivajo sovražniki. Z uspešnim reševanjem nalog nabira točke, povečujejo moč, rekrutira močnejše ptiče in zbira sezonske nagrade (klobuke).
Angry Birds sicer veljajo za igro, s katero so se pametne mobilne naprave uveljavile kot polnopravna igričarska platforma. Drugi del priljubljene igre pa je tisti, ki je igralno izkušnjo dvignil na novo raven in močno prispeval k priljubljenosti franšize. Angry Birds 2 je tudi prva igra razvijalskega studia Rovio v trgovini AppGallery, čeprav je animirani film, ki temelji na igri ponekod že dosegljiv v storitvi Huawei Video. Huaweievi uporabniki pa bodo lahko kmalu tudi popestrili svoje telefone in pametne ure s tematskimi ozadji oziroma številčnicami priljubljene franšize. Poleg tega bodo imeli evropski uporabniki med 1. in 14. julijem možnost povrnitve 50 % prvega nakupa in 20 % vrednosti drugih nakupov opravljenih v igri.
Kot ena najhitreje rastočih trgovin z aplikacijami, si AppGallery prizadeva graditi partnerski odnos z vodilnimi globalnimi razvijalci aplikacij in mobilnih iger, med katere zagotovo sodi tudi Rovio. To namreč omogoča vzdrževati stalni tok vznemirljivih, zahtevnih in zabavnih vsebin ter obenem nuditi vsebine, ki si jih želijo in obenem razvijalcem ponuditi dostop do sicer še neizkoriščene baze uporabnikov.

Pin It on Pinterest

Share This