Spremljanju elektrokardiograma bo dodano opozorilo o nepravilnem srčnem ritmu, kar uporabnikom omogoča nemoteno spremljanje nepravilnih srčnih ritmov.

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je funkcija obveščanja o nerednem srčnem ritmu (IHRN) v aplikaciji Samsung Health Monitor pridobila dovoljenje ameriške agencije za zdravila FDA. Funkcija IHRN skupaj z obstoječo funkcijo elektrokardiograma (EKG) na zahtevo v aplikaciji proaktivno spremlja srčni ritem, ki kaže na atrijsko fibrilacijo (AFib) in to kar z zapestja.

Bolezni srca in ožilja so še vedno eden glavnih vzrokov smrti na svetu. Vrsta aritmije AFib pa velja za opozorilni znak za večje srčno-žilne težave, ki lahko povečajo tveganje za kap, srčno popuščanje in druge srčno-žilne zaplete. Poleg tega so nekateri primeri AFib asimptomatski ali celo tihi, zaradi česar se ljudje ne zavedajo tveganja.

Zato ura Galaxy Watch ponuja orodja, ki uporabnikom pomagajo bolje razumeti zdravje srca z uporabo senzorja Samsung BioActive, vključno s snemanjem EKG na zahtevo in funkcijo HR Alert, ki zazna nenavadno visok ali nizek srčni utrip. Dodana nova funkcija IHRN uporabnikom ure Galaxy Watch omogoča, da spremljajo še en vidik svojega zdravja.

Ko je funkcija aktivirana v aplikaciji Samsung Health Monitor, bo v ozadju preverjala nepravilen srčni utrip prek senzorja BioActive ure Galaxy Watch. Če je določeno število zaporednih meritev nepravilnih, ura Galaxy Watch uporabnika opozori na morebitno aktivnost atrijske fibrilacije (AFib) in ga spodbudi, da z uro posname EKG za natančnejšo meritev.

Funkcija opozorila o nerednem srčnem ritmu bo na voljo kot del najavljene posodobitve uporabniškega vmesnika One UI 5 Watch in bo najprej na voljo v prihajajočih napravah Galaxy Watch pozneje letos ter tudi na prejšnjih serijah ure Galaxy Watch.

Pin It on Pinterest

Share This