Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Maja Tratnik

4439_1152146157472_3507276_n.jpg

Najlepši in najbolj vesel mesec v letu nam je še dodatno polepšala TV in radijska voditeljica Maja Tratnik. Nekaj svojih izkušenj z mobilno telefonijo je z veseljem delila z nami.


1. Kateri mobilni telefon uporabljate?
Samsung Galaxy 5

2. Sledite mobilnim trendom oziroma imate vedno radi aktualen model?
Načeloma trendi pridejo kar sami do mene, ampak to še ne pomeni, da jim zvesto sledim. Telefon zamenjam, ko se stari odloči, da ne bo več služil svojemu namenu.

3. V kakšen namen, poleg telefoniranja seveda, največ uporabljate mobilnik? (SMS, fotografiranje, srfanje po spletu, igranje igric, mogoče uporaba snemalnika za snemanje zvoka ali na novo skomponiranih rim ...)
Se mi zdi, da zadnje čase še najmanj telefoniram. Če bi gledali statistiko, je skoraj zagotovo na prvem mestu igranje igrice Minions, saj jo moj sine obožuje. Sama največ srfam po spletu ter ga uporabljam za aplikacije in maile.

4. Ali uporabljate mobilne aplikacije? In če uporabljate ... Katere aplikacije so vam najljubše oziroma jih največ uporabljate?
Brez aplikacij gre danes res težko. Dnevno obiskujem Viber, FB, Instagram, Messenger,...

5. Ali vam je mobilnik stalen spremljevalec tudi na dopustih?
Na dopustu je vedno prisoten, le malo bolj osamljen. Če le lahko, izklopim podatkovno povezavo in pijem kavico v lokalu, kjer nimajo Wi-Fi-ja :)

6. Ali imate več telefonskih številk za različne priložnosti? Npr. telefonsko za osebne zadeve, telefonsko za poslovne zadeve …
Imam dve številki, eno zasebno in drugo za moj rekreativni center Hiša nasmeha.

Se spomnite kakšne zanimive prigode z mobilnikom?
Nič posebnega, razen tega, da ga občasno kje pozabim.

8. Že imate tablični računalnik? Če da, katerega. Je postal vaš zvesti spremljevalec v vsakodnevnici ali leži pospravljen nekje v predalu?
Tablični računalnik sem sicer imela, vendar sem se po določenem času odločila, da ga ne potrebujem. Prenosni računalnik in telefon za zdaj izpolnjujeta vse moje želje.

9. Pogrešate čase stacionarnih telefonov, ko je šlo vse bolj počasi in vas niso dobili na vsakem koraku?
Velikokrat se nanje spomnim. Če ga pogrešam ...? Po eni strani zagotovo, saj smo preveč odvisni od raznovrstnih novodobnih naprav, ki nam lajšajo življenje. To, da se za zmenek dejansko zmeniš, ne prestavljaš ure, lokacije ali pa ga celo odpoveš ... ima zagotovo prav poseben čar.

10. Redno vas spremljamo na komercialni televiziji, ko delite srečo v Eurojackpotu. Morda tudi sama vplačujete listke in ste tudi sama ena od tistih, ki sanjarijo, kaj bi delali, če bi zadeli tolikšne milijone? Če da, kaj bi počeli?
Sama zelo redko vplačam listek. Zato tudi ne sanjarim prav preveč J Občasno ga kupim ob kakšnem višjem znesku. Po navadi se mi zgodi, da v vseh kombinacijah ne zadenem niti ene številke. Ne vem, zakaj se ne spomnijo nagraditi tudi takih. :)

Ostale novice

Novi LG G7 thinq z vgrajeno umetno inteligenco

Novi LG G7 thinq z vgrajeno umetno inteligenco

LG je predstavil svoj najnovejši vrhunski pametni telefon LG G7 ThinQ. Poganja ga procesor Qualcomm® Snapdragon™ 845, v Sloveniji pa...

Dodatek Moto Mod Speaker

Dodatek Moto Mod Speaker

Motorolini dodatki Moto Mod se s pomočjo magnetov namestijo na zadnjo stran vseh mobilnikov Moto Z in tem dodajo nove...

Nič kaj majhni ZTE Nubia Z18 Mini

Nič kaj majhni ZTE Nubia Z18 Mini

Naj vas ime ne zavede, saj ZTE Nubia Z18 Mini še zdaleč ni majhen telefon. Sprednjo stran namreč prekriva 14,4-centimetrski...

Igrica PUBG zdaj tudi na mobilnih napravah

Igrica PUBG zdaj tudi na mobilnih napravah

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), trenutno ena izmed najpriljubljenejših igric za PC in Xbox One, je zdaj na voljo tudi za naprave...

Google pametni zaslon

Google pametni zaslon

Google je že nekaj časa nazaj s pomočjo partnerjev predstavil novo kategorijo izdelkov, imenovano pametni zasloni. Ti delujejo podobno kot...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.