Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Sell Out

ZLO_1470_resize.jpg

Tokrat nam je sivi november obarvala energična kočevska skupina Sell Out, ki je na glasbeni sceni že 10 let. Pa poglejmo, kaj nam je v imenu skupine zaupal trobentač skupine (Miha Krkovič), ki je zadolžen za stike z javnostjo in je edini, da je vedno dosegljiv, ker mu baterija v telefonu najdlje zdrži.

1. Kateri mobilni telefon uporabljate?
NOKIA - model Tiranozaver. Uradno se mu reče Nokia 1600.

2. Sledite mobilnim trendom oziroma imate vedno radi aktualen model?
Čeprav ne potrebujem, saj je moj telefon zelo zanesljiv, zelo rad pogledam, če kdo prodaja še kakšnega enakega na portalu, kjer se prodajajo rabljene stvari.

3. V kakšen namen, poleg telefoniranja seveda, največ uporabljate mobilnik? (SMS, fotografiranje, srfanje po spletu, igranje igric, mogoče uporaba snemalnika za snemanje zvoka ali na novo skomponiranih rim ...)
Uporabljam ga kot statusni simbol. Namreč, moj je daleč najmanjši, glede na druge, ki se zdaj uporabljajo, moja baterija zdrži daleč največ, glede na trenutno “konkurenco”.

4. Ali uporabljate mobilne aplikacije? In če uporabljate ... Katere aplikacije so vam najljubše oziroma jih največ uporabljate?
Aplikacija? Kaj je to? :)

5. Ali vam je mobilnik stalen spremljevalec tudi na dopustih?
Vsekakor. Brez njega nikamor, saj me kdorkoli kadarkoli lahko pokliče in sem vedno dosegljiv. Opažam, da z današnjimi to ni mogoče, najpogosteje zaradi baterije, ki zmanjka v enem dnevu, v kampu pa ne moreš ravno stati 5 ur ob električnem priključku in čakati, da se baterija napolni za nadaljnjih 12 ur. Jaz s tem nimam težav in lahko potujem več dni tudi brez polnilnika.

6. Ali imate več telefonskih številk za različne priložnosti? Npr. telefonsko za osebne zadeve, telefonsko za poslovne zadeve …
Ne. Nimam skrivnosti.

7. Se spomnite kakšne zanimive prigode z mobilnikom?
Da, še po tistem dogodku, ko mi je padel ob steno, sem kupil povsem “novega” (beri: zelo, zelo malo rabljenega). Stal me je pa več kot kakšen najnovejši.

8. Že imate tablični računalnik? Če da, katerega. Je postal vaš zvesti spremljevalec v vsakodnevnici ali leži pospravljen nekje v predalu?
Tablični računalnik? Čemu pa? Še ena navlaka pri prenašanju stvari. Že tako nimam kam dati telefona, denarnice, dokumentov.

9. Pogrešate čase stacionarnih telefonov, ko je šlo vse bolj počasi in vas niso dobili na vsakem koraku?
Glede na to, da današnjim telefonom zdrži baterija 4-5 ur, bi lahko rekli temu telefonu kar stacionarni Tiranozaver. Jaz s tem težav nimam. Saj lahko izginem za 5 dni.

10. Bi podarili kakšen svoj telefon?
Moje zverine ne bi upal kar tako podariti, ker me reši v vsakem trenutku, ko to potrebujem. Sem se pa ravnokar spomnil, da pa bi mogoče le podaril, vendar s težkim, težkim srcem. Tehniškemu muzeju Bistra. :)

11. Nam zaupate, kaj načrtujete v prihodnje?
Trenutno na polno delamo pesmi, ki bodo kmalu zbrane na zgoščenki. Pripravljamo videospot za novi decembrski singel in smo zelo, zelo pridni. Vadimo vsak dan, saj je le to vodilo, da postaneš dober in še boljši. Naše vodilo je, da brez trdega dela ni pričakovati uspeha. In konec koncev ni pošteno do ljudi in poslušalcev, ki so nekakšna naša delovna sila. Moramo biti dobri delodajalci, če želimo, da nam bodo ljudje uspešno vračali nazaj. To je vsa umetnost.
Za več informacij pa lahko pokličete našega trobentača, verjetno, da je še edini danes dosegljiv na njegovem Tiranozavru 1600. Ostali v skupini polnijo. :)

 

Ostale novice

Samsung največji na svetu

Samsung največji na svetu

Sodeč po poročilu analitske hiše IDC je bil Samsung lani največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Podjetje je prodalo 317,3...

Prvi mobilnik s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom

Prvi mobilnik s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom

Vivo je predstavil X20 Plus UD, prvi mobilnik na svetu s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom. Napravo posledično odklenemo tako...

BlackBerry Motion zdaj na voljo

BlackBerry Motion zdaj na voljo

BlackBerry Motion je luč sveta ugledal novembra, vendar je bil sprva na voljo zgolj v peščici držav. Proizvajalec je zdaj...

Samsung z rekordnim dobičkom

Samsung z rekordnim dobičkom

Zadnje četrtletje lanskega leta je bilo rekordno za Samsung. Podjetje je namreč ustvarilo 11,6 milijarde evrov dobička, največ v svoji...

Pri Telekomu Slovenije Staro za novo

Pri Telekomu Slovenije Staro za novo

Telekom Slovenije s ponudbo Staro za novo odslej uporabnikom ob nakupu nove naprave omogoča odkup starega mobitela ali tablice. Uporabniki...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.