Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Manca Izmajlova

MANCA_IZMAJLOVA.jpg

Mesec oktober nam je polepšala izjemna Manca Izmajlova, velika glasbenica in poliglotka, ki poje v kar dvajsetih jezikih. Poglejmo, kaj nam je zaupala o uporabi mobilne tehnologije.

1. Kateri mobilni telefon uporabljate?
iPhone 5s

2. Sledite mobilnim trendom oziroma imate vedno radi aktualen model?
Telefon zamenjam takrat, ko je kaj narobe s starim, oziroma kadar kaže, da ne bo več dolgo zdržal. Pri telefonu mi je najbolj pomembno, da je logičen za uporabo, in da je lep.

3. V kakšen namen, poleg telefoniranja seveda, največ uporabljate mobilnik? (SMS, fotografiranje, srfanje po spletu, igranje igric, mogoče uporaba snemalnika za snemanje zvoka ali na novo skomponiranih rim ...)
Veliko komuniciram prek SMS-ov in mailov (tudi za ta intervju pišem odgovore na telefonu :) govorim pa precej manj, nisem klepetulja. Največ ga uporabljam za informiranje o vsem, kar me zanima - glasba, petje, novice, zgodovina, moda ... Res nepogrešljiv je, ko vadim petje - v njem imam posnete vaje, uporabljam mali klavirček, metronom, snemalnik, v njem imam note, besedila, zapiske ...

4. Ali uporabljate mobilne aplikacije? In če uporabljate ... Katere aplikacije so vam najljubše oziroma jih največ uporabljate?
Notes, Voice Memos, YouTube, Weather in Google maps so nenehno odprti. Redno Booking.com in Skyscanner. Potem pa še razne modne zadeve in seveda Pinterest. Pri malem otroku pa pride zelo prav Baby monitor.

5. Ali vam je mobilnik stalen spremljevalec tudi na dopustih?
Poskušam ga uporabljati čim manj. Ne maram biti odvisna od njega ...

6. Ali imate več telefonskih številk za različne priložnosti? Npr. telefonsko za osebne zadeve, telefonsko za poslovne zadeve …
Imam samo en osebni telefon, na katerega pa pogosto zaradi vaj in koncertov nisem dosegljiva. Takrat rabim svoj mir.

7. Se spomnite kakšne zanimive prigode z mobilnikom?
V Moskvi mi je prejšnji iPhone brez zaščitnega ovitka padel daleč dol po tekočih stopnicah. Nič mu ni bilo ...

8. Že imate tablični računalnik? Če da, katerega. Je postal vaš zvesti spremljevalec v vsakodnevnici ali leži pospravljen nekje v predalu?
Ko se je pojavil iPad, sva ga z možem navdušeno takoj kupila. Čez slabi dve leti sva ga prodala, ker je takrat šestletna hči že postajala vse bolj odvisna od igric. Od takrat nisva kupila ničesar podobnega in tudi želje po tem nimava. Otroke je težko zaščititi pred tem, in ko je naprava enkrat doma, je skoraj nemogoče omejiti čas.

9. Pogrešate čase stacionarnih telefonov, ko je šlo vse bolj počasi in vas niso dobili na vsakem koraku?
Pogrešam mirno življenje, ki se ga spomnim iz otroštva. In pisma, znamke, razglednice ...

10. Letos decembra se na starega leta dan končuje vaša večletna zelo uspešna turneja po slovenskih krajih imenovana 100 srčnih koncertov. Nam lahko zaupate, kakšni so občutki, ko zapojete na odru ene od manjših vasi v Sloveniji v primerjavi z Moskovsko filharmonijo?
Stres pred nastopom na velikih odrih je velik, užitek ob nastopu pa prav tako. Majhni koncerti pa dajo tisti najbolj močan in pristni stik z ljudmi. Nikoli se jim ne želim odpovedati, na njih se veliko naučim in jih imam neskončno rada!

Ostale novice

Preklopni Samsung W2018

Preklopni Samsung W2018

Preklopni mobilniki so v Aziji očitno še vedno priljubljeni. Samsung je namreč predstavil nov model iz te kategorije, ki sliši...

Asus ZenFone Max Plus z veliko baterijo

Asus ZenFone Max Plus z veliko baterijo

ZenFone Max Plus (M1) je Asusov najnovejši mobilnik. Ponaša se z dokaj velikim 14,4-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom z ločljivostjo Full HD+...

Telekom je tudi letos sredstva namenil projektu Botrstvo v S…

Telekom je tudi letos sredstva namenil projektu Botrstvo v Sloveniji

V Telekomu Slovenije so tudi letos sredstva, ki bi jih sicer namenili novoletnim voščilnicam, donirali projektu Botrstvo v Sloveniji. Donacijo...

Samsung v Ljubljani odprl prvi sodobni in vsestranski center…

Samsung v Ljubljani odprl prvi sodobni in vsestranski center za uporabnike

Samsung Electronics in RAM2 sta na Bratislavski cesti 7 v Ljubljani odprla prvi sodobni in vsestranski Samsung center za uporabnike...

Telekom je glasbo v oglaševalski kampanji prek aplikacije Sh…

Telekom je glasbo v oglaševalski kampanji prek aplikacije Shazam povezal s svojo ponudbo

Mobilna aplikacija Shazam uporabniku s preprostim pritiskom na zaslon pametnega mobitela sporoči naslov skladbe in avtorja, ki jo trenutno posluša...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.