Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

DreamON

DreamOn-zvezdniški intervju
September smo začinili z vročo skupino DreamON. Njihov udaren rockerski zvok in zanimiva pevka s posebno začinjeno frizuro so nam zaupali svoje izkušnje z mobilno tehnologijo.


1. Kateri mobilni telefon uporabljate?
Daša: Samsung Galaxy S4
Jaka: Samsung Galaxy Duos
Jan: Sony Xperia
Aleš: HTC One M8 mini

2. Sledite mobilnim trendom oziroma imate vedno radi aktualen model?
Seveda bi radi vedno imeli najbolj aktualen model, toda po navadi finančno ne znese. :) Vseeno pa dokaj veliko sledimo, kaj je aktualno in »IN« pri tehnologijah. Dobro je biti v koraku s tehnologijo, saj se le-ta hitro razvija in hitro lahko »ostaneš zadaj.« :)
 
3. V kakšen namen, poleg telefoniranja seveda, največ uporabljate mobilnik? (SMS, fotografiranje, srfanje po spletu, igranje igric, mogoče uporaba snemalnika za snemanje zvokov ali na novo skomponiranih rim ...)
Mobilni telefon, poleg običajne uporabe, zelo veliko uporabljamo za snemanje vaj ter novih idej za »komade«. Vedno paše tudi kakšna igrica za sprostitev. Glede na močan porast dobre digitalne slike na pametnem mobilnem telefonu pa ga vedno več uporabljamo tudi za snemanje kratkih filmčkov ter slik. Da, nekako je treba ujeti kak lep trenutek in po navadi je mobitel prvi pri roki.

4. Ali uporabljate mobilne aplikacije? In če uporabljate ... Katere aplikacije so vam najljubše oziroma jih največ uporabljate? So med njimi morda tudi take za snemanje zvoka ali ideje za nov refren?
Seveda, mobilne aplikacije so zakon :) Moramo priznati, da si brez njih včasih ne predstavljamo, kako bi se rešili iz kakšne »težave«. Ko je treba na hitro uglasiti kakšno zelo razglašeno kitaro ali bas, pride prav aplikacija gStrings. Da pa vse skupaj ujamemo v digitalni zapis (beri wav ali mp3) pa pride prav aplikacija Easy Voice Recorder. Res zelo dobra in nadvse uporabna aplikacija za snemanje zvoka. Brez te aplikacije bi nam ušla že marsikatera dobra ideja, med drugimi tudi bas linija pri našem novem »komadu« DreamOn.
Ko pa smo že ravno pri DreamOn, ali ste vedeli, da nas sedaj lahko najdete in sledite tudi preko mobilne aplikacije? :) Da, prav ste prebrali. DreamOn imamo svojo mobilno aplikacijo. Najdete jo lahko na Google Play ter v kratkem tudi na App Store. V njej pa lahko sledite, kaj vse je aktualno med našimi vrstami. Kje igramo, kaj smo objavili na FB, kako izgledamo, kako je bilo na preteklih dogodkih … In ko boste nakupovali v naši trgovini, boste lahko hkrati poslušali glasbo in prebirali besedila. Imamo pa tudi kar nekaj presenečenj, in sicer v aplikaciji boste lahko našli različne kupone za popuste pri vstopninah ali nakupu. Skratka mislim, da bo v prihodnje baterija prazna zlasti na račun te aplikacije. :)

5. Ali vam je mobilnik stalen spremljevalec tudi na dopustih?
Seveda, kot smo že omenili, ravno na dopustu ti v roke kaj hitro pride kakšna kitara. Po navadi je treba hitro narediti dobro vzdušje. :)

6. Ali imate več telefonskih številk za različne priložnosti? Npr. telefonsko za osebne zadeve, telefonsko za poslovne zadeve …
Za zdaj samo eno številko. Zakaj bi komplicirali. :)

7. Se spomnite kakšne zanimive prigode z mobilnikom?
Po navadi nam na misel pride Nokia 3310, za katerega baje še vedno potrebuješ orožni list. :) Skratka, ko je bil Aleš mlajši, ga je imel. Med nekim tekom je padel, ker pa je imel hlače z zelo dolgimi žepi, je padel s kolenom na telefon. Koleno ga še od takrat boli, Nokia pa še vedno dela. :)

8. Že imate tablični računalnik? Če da, katerega. Je postal vaš zvesti spremljevalec v vsakodnevnici ali je nekje spravljen v predalu?
Jaka ima Samsung Galaxy Tab 3 in ga uporablja na vajah in koncertih kot metronom, doma pa za igrice.

9. Pogrešate čase stacionarnih telefonov, ko je šlo vse bolj počasi in vas niso dobili na vsakem koraku?
Smo zelo veseli, da smo odraščali v času stacionarnih telefonov, telefonskih dvojčkov ter 56 KB-itnega interneta (zvok povezovanja modema imamo še vedno v spominu), saj cenimo, kar nam tehnologija danes omogoča. Bi se pa vsekakor včasih prilegel Robinzonski dopust s kolegom Wilsonom. :)

10. Pred kratkim ste izdali svoj prvi album z naslovom Vikend zvezda. Album je med publiko dobro sprejet, vaš videospot Vikend zvezda se je tudi odlično prijel na TV in YouTube. Nam zaupate, kje vas lahko vidimo v prihodnjih mesecih, da še mi okusimo vaš odlični Dream rock?
Če bi nas radi okusili v živo, vabljeni 11.9 v HD Club Ljubljana, 2. oktobra smo v izolskem Hangar baru, 7.11. pa v Mariborskem Satchmu. Vsi preostali datumi jesenskega dela koncertov pa bodo v kratkem objavljeni na naši spletni strani www.dreamon.si in naši aplikaciji, zato vabljeni k spremljanju.
Vedno si pa zapomnite: RockOn with DreamOn pa naj bo tablica ali mobilni aparat. :)

Ostale novice

Samsung največji na svetu

Samsung največji na svetu

Sodeč po poročilu analitske hiše IDC je bil Samsung lani največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Podjetje je prodalo 317,3...

Prvi mobilnik s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom

Prvi mobilnik s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom

Vivo je predstavil X20 Plus UD, prvi mobilnik na svetu s senzorjem prstnih odtisov pod zaslonom. Napravo posledično odklenemo tako...

BlackBerry Motion zdaj na voljo

BlackBerry Motion zdaj na voljo

BlackBerry Motion je luč sveta ugledal novembra, vendar je bil sprva na voljo zgolj v peščici držav. Proizvajalec je zdaj...

Samsung z rekordnim dobičkom

Samsung z rekordnim dobičkom

Zadnje četrtletje lanskega leta je bilo rekordno za Samsung. Podjetje je namreč ustvarilo 11,6 milijarde evrov dobička, največ v svoji...

Pri Telekomu Slovenije Staro za novo

Pri Telekomu Slovenije Staro za novo

Telekom Slovenije s ponudbo Staro za novo odslej uporabnikom ob nakupu nove naprave omogoča odkup starega mobitela ali tablice. Uporabniki...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.