Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Polovične naročnine pri Telekomu Slovenije

Ugodnost_vredna_objema.jpg

Telekom Slovenije naročnikom paketov Brezskrbni A, B in C ter paketa Dogaja, ki do 31. marca 2017 pripeljejo novega naročnika mobilnih storitev, omogoča polovično mesečno naročnino izbranega paketa za dve leti. V akciji »Ugodnost, vredna objema« lahko sodelujejo tako novi kot obstoječi naročniki navedenih mobilnih paketov Telekoma Slovenije. Pri tem vezava ob sklenitvi naročniškega razmerja ni pogoj za pridobitev ugodnosti, ki velja za oba, tako obstoječega kot novega naročnika. Prihranek pri mesečni naročnini lahko naročniki izkoristijo tudi za nakup novega mobitela po akcijski ceni na obroke.

S paketi Brezskrbni so naročnikom omogočeni neomejeni pogovori v vsa slovenska omrežja in neomejeno pošiljanje sporočil. Z uporabo mobilnega interneta se prenos podatkov v domačem omrežju zaračuna le takrat, ko ga naročniki potrebujejo, in glede na dejansko porabo.

Paket Brezskrbni A je v akcijski ponudbi na voljo za 10,48 evra mesečno (redna mesečna naročnina 20,95 evra) in z doplačilom največ 2 evra za 2 GB prenosa podatkov na mesec. Paket Brezskrbni B je naročnikom v akcijski ponudbi na voljo za 10,48 evra mesečno (redna mesečna naročnina 20,95 evra) in največ 5 evrov mesečnega doplačila za 10 GB prenosa podatkov.

Za naročnike, ki potrebujejo brezskrbno komunikacijo tako v Sloveniji kot EU, je na voljo paket Brezskrbni C, ki v akcijski ponudbi za 20,98 evra (redna mesečna naročnina 41,95 evra) vključuje neomejene klice in SMS-sporočila v Sloveniji in EU ter 30 GB prenosa podatkov v omrežju Telekoma Slovenije ter 1 GB prenosa podatkov v državah območja EU.

Naročniški paket Dogaja, ki je namenjen mladim med 11. in 31. letom, v akcijski ponudbi za zgolj 8,98 evra mesečno (redna mesečna naročnina 17,95 evra) vključuje 10 GB prenosa podatkov v omrežju Telekoma Slovenije, medtem ko se klici in sporočila obračunavajo po porabi (2 centa na minuto klica ali poslano sporočilo), vendar nikoli več kot 4 evre na mesec.

Slovensko društvo INFORMATIKA vas vabi na konferenco

DSI2017.png

Letošnja konferenca se bo odvijala 11. in 12. aprila 2017 v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu in bo potekala pod geslom Ustvarjamo prihodnost priložnosti za optimalno digitalizacijo poslovanja in ustvarjanje inovacij v sodelovanju široke strokovne javnosti iz zasebnega in javnega sektorja ter izobraževalnih in znanstvenih institucij. Pretvorimo izzive velikih in hitrih sprememb v priložnosti!

Zakaj obiskati konferenco DSI 2017?

V času vse hitrejših in korenitih sprememb, ko nič več ni tako, kot je bilo, ko smo vsi in vse povezani v digitalno življenje, je konferenca DSI 2017 pravo mesto za iskanje odgovorov in priložnosti. Skupaj lahko za kratek čas ustvarjamo prihodnost priložnosti za optimalno digitalizacijo poslovanja in ustvarjanje inovacij v sodelovanju širše strokovne javnosti iz zasebnega in javnega sektorja ter izobraževalnih in znanstvenih institucij. Pretvorimo izzive velikih in hitrih sprememb v priložnosti!

Komu je namenjena konferenca DSI 2017?

Vsem, ki sodelujete pri digitalni preobrazbi poslovanja in ste željni novih znanj ter stikov z ljudmi, ki imajo pred seboj podobne izzive. Na Dnevih slovenske informatike se bodo zbrali informatiki, ponudniki programske in strojne opreme, strokovnjaki in uporabniki informacijskih rešitev, letos že štiriindvajsetič zaporedoma v prijetnem okolju na slovenski obali. Skupaj bomo poskusili odgovoriti na vprašanje ali Slovenija lahko postane informacijski globalni inkubator?

Več informacij o dogodku najdete na povezavi Konferenca DSI 2017.

Vabljeni!

Outdoor Tech Chips

outdoor_tech.jpg

Podjetje Outdoor Tech je pripravilo brezžične slušalke, ki so primerne za uporabo pri večini modelov obstoječih čelad. Če ne želite investirati v drago čelado z integriranimi slušalkami, si lahko omislite slušalke podjetja Outdoor Tech. Delujejo s pomočjo povezave Bluetooth in so zato odvisne od vašega pametnega telefona. Če uporabljate iPhone, jih je možno upravljati tudi s pomočjo virtualne asistentke Siri.

Unikatna zasnova omogoča, da se vstavijo v večino čelad, vendar se morate pred tem pozanimati, ali vaš model podpira omenjeno možnost. Pri uporabi je treba poskrbeti za to, da so slušalke čim bližje ušesu. Pri tem velja opozoriti, da ne pričakujete presežkov glede kvalitete zvoka in predvsem glasnosti. A bo dovolj za popestritev časa na smučišču.

GoPro

HERO5_Black_3.png

Najnovejša generacija kamer GoPro je obvezna oprema slehernega ljubitelja belih strmin. Na voljo sta dva modela, in sicer GoPro Hero 5 Session in GoPro Hero 5 Black. Cena prvega modela znaša 330 EUR, za drugega pa je treba odšteti 100 EUR več, torej 430 EUR. Razlika v ceni se nanaša na sistem treh zvočnikov v ohišju kamere, s katerimi poleg video posnetka zajamete tudi zvok. Oba modela ponujata možnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 4K in imata vgrajeno optično stabilizacijo. S tem se ublažijo nenadni tresljaji, ki nastanejo ob smučanju ali deskanju.

Poleg kamere boste uporabljali tudi aplikacijo za pametne telefone, s katero lahko preverite, ali kamera snema pod zadovoljivim kotom. Aplikacija je tako v pomoč pri namestitvi kamere na čelado ali katerokoli drugo primerno mesto. GoPro Hero 5 Black je tudi vodoodporna in tako še primernejša za uporabo na belih strminah.

Samsung Galaxy S8 bo letos predstavljen kasneje

2._Samsung_Galaxy_S8_bo_letos_predstavljen_kasneje.png

Samsung svojo Galaxy S generacijo pametnih telefonov večinoma predstavi v sklopu sejma Mobile World Congress v Barceloni. Vendar letos temu ne bo tako. Tehnološki gigant bo namreč svoja paradna mobilnika letos predstavil malce kasneje. Galaxy S8 in S8 Edge bosta luč sveta predvidoma ugledala konec marca, na tržišču pa se bosta znašla v drugi polovici meseca aprila. Kot ponavadi, smo zasledili ogromno govoric o prihajajočima mobilnikoma, katere pa vsaj s strani Samsunga še niso potrjene. Galaxy S8 in S8 Edge bosta prva aparata na trgu z najnovejšim Snapdragon 835 procesorjem.

Obetajo se tudi spremembe na področju dizajna, saj se bosta oba ponašala z manjšimi robovi okoli zaslona in bosta posledično prvič brez fizičnega »domov« gumba na sprednji strani. Zaradi tega je Samsung moral najti novo mesto za bralnik prstnih odtisov, ki se bo po novem nahajal na zadnji strani, poleg kamere. Zaradi manjših robov se je podjetje še odločilo, da poveča zaslona mobilnikov, saj bo ta na modelu Galaxy S8 po diagonali meril 14,73 cm (5,8 palca) na njegovemu večjemu bratu pa 15,75 cm (6,2 palca).

Rokavice Chameleon

rokavice_RO_3-prstne_UNI_srcki_RO.jpg

S hladnimi dnevi se bliža tudi uporaba kape, šala in rokavic. Slednje otežijo uporabo mobilnika, a ne z uporabo rokavic Chameleon. Te imajo na konicah palca, kazalca in sredinca všita prevodna vlakna, ki se odlično razumejo z zasloni, občutljivimi za dotik. Narejene pa so iz najlona in elastana, ki zagotavlja udobnost.

Z uporabo rokavic Chameleon nam zdaj le-teh ne bo treba več snemati z rok in trpeti mrzlega vremena. Na voljo so zelo različni stili od preprostih v sivi, modri, rožnati in črni barvi do takih malo bolj posebnih z malce več stila, ki imajo narisane kosti, srčke ali jelenčke.

Smučarska očala Abom

abom_glasses.png

Zamegljevanje vizirja je zgolj ena izmed nevšečnosti smučarskih dogodivščin, a na srečo za to obstaja enostavna rešitev. Smučarska očala Abom z unikatno konstrukcijo omogočajo odpravo zamegljevanja. V ta namen je v steklu posebna plast, ki poskrbi za ustrezno ogreto površino. Na voljo sta dva načina, in sicer Active in Boost. Slednji pomeni hitro ogrevanje, ki traja 10 minut. Temu sledi samodejna izključitev.

Baterija bo v tem primeru zdržala do sedem dni. Active način uporabe pomeni vključeno ogrevanje ves čas, ko uporabljate čelado. Baterija se bo v tem primeru izpraznila po šestih urah. Očala niso poceni, saj se cene začnejo pri slabih 250 EUR, in to brez stroškov poštnine. Vendar pa boste imeli razlog več, da se pobahate pred prijatelji, ko se bodo spopadali z omenjeno težavo.

Varna vožnja zahvaljujoč virtualni resničnosti

oeamtc_samsung_drive_02.jpg

ÖAMTC Fahrtechnik in Samsung razvijata VR aplikacijo “Samsung Drive”, s pomočjo katere se bodo vozniki začetniki učili pravilnega reagiranja na nevarne situacije na poti in na ta način doživeli tudi drastične posledice nepravilnega vedenja na cesti. Motnje, ki jih povzročijo pametni telefoni in druge naprave, med vožnjo zmanjšujejo osredotočenost in ogrožajo voznike, sopotnike ter ostale udeležence v prometu.

Po ugotovitvah študije ÖAMTC, je 76 % voznikov nezmožnih pravočasno zaustaviti pred nepričakovano oviro, kar je posledica zmanjšane osredotočenosti na potek v prometu (2015). Še posebej so v nevarnosti mladi neizkušeni vozniki. Samsung Gear VR očala omogočajo voznikom začetnikom, da izkusijo, kako hitro se lahko zgodi nesreča in kakšne so morebitne posledice tega.
Nova VR tehnologija omogoča izjemno resnične 360° vsebine, vključujoč nevarne situacije na cestah. Uporaba Gear VR očal daje uporabniku občutek, da se nahaja v avtomobilu, neposredno za volanom. Kot rezultat tega lahko uporabniki v varnem virtualnem okolju odkrijejo nevarnosti motečih dejavnikov, kot je na primer uporaba pametnega telefona.  Osnovni video z VR usposabljanjem bo kasneje tudi nadgrajen s temami kot so “vozi s svojimi očmi”, “pravilno preveri mrtvi kot čez ramo” in “kako gledati naokoli, ko voziš motor”.

 

 

Ostale novice

Polovične naročnine pri Telekomu Slovenije

Polovične naročnine pri Telekomu Slovenije

Telekom Slovenije naročnikom paketov Brezskrbni A, B in C ter paketa Dogaja, ki do 31. marca 2017 pripeljejo novega naročnika...

Samsung Galaxy S8 bo letos predstavljen kasneje

Samsung Galaxy S8 bo letos predstavljen kasneje

Samsung svojo Galaxy S generacijo pametnih telefonov večinoma predstavi v sklopu sejma Mobile World Congress v Barceloni. Vendar letos temu...

Slovensko društvo INFORMATIKA vas vabi na konferenco

Slovensko društvo INFORMATIKA vas vabi na konferenco

Letošnja konferenca se bo odvijala 11. in 12. aprila 2017 v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu in bo potekala pod...

Rokavice Chameleon

Rokavice Chameleon

S hladnimi dnevi se bliža tudi uporaba kape, šala in rokavic. Slednje otežijo uporabo mobilnika, a ne z uporabo rokavic...

Outdoor Tech Chips

Outdoor Tech Chips

Podjetje Outdoor Tech je pripravilo brezžične slušalke, ki so primerne za uporabo pri večini modelov obstoječih čelad. Če ne želite...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.