Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Dva zmogljiva ASUSa za na pot, potep, delo in zabavo

ZF3_max_intro.jpg

ASUS Zenfone 3 Max se pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo. Kot tak je idealen za vse, ki veliko časa preživijo stran od električnih vtičnic, bodisi na različnih interesnih dejavnostih ali v naravi. ASUS Zenbook Flip UX360 pa je lahko vitek ultra prenosni računalnik ali elegantna tablica. Debel je le 13,9 mm in tehta 1,3 kg, ob tem pa lahko odličen 13,3-palčni IPS-zaslon prikazuje sliko v ločljivosti 3200 x 1800 pik. Za piko na i poskrbita povsem neslišno delovanje ter izjemna avtonomija baterije, ki zagotavlja kar do 12 ur neprekinjenega dela ali zabave. >>

ASUS Zenfone 3 - Brezskrbno na pot ali potep – z mobilnikom
ASUS Zenfone 3 Max se pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo. Kot tak je idealen za vse, ki veliko časa preživijo stran od električnih vtičnic, bodisi na različnih interesnih dejavnostih ali v naravi. Še več, baterija s kapaciteto 4130 mAh je tako zmogljiva, da lahko telefon polni tudi druge naprave.
ZF3_max_nt.jpg

V varčnem načinu Super saving, ki zna izkoristiti vsako energijsko celico do konca, Zenfone 3 Max pokaže še dodatno odliko – v primeru, da ta super varčni način vklopite šele takrat, ko ima telefon le 10 odstotkov zmogljivosti baterije, bo v pripravljenosti še vedno ostal kar 36 ur.
Obliko telefona Zenfone 3 Max določa 5,2-palčni zaobljen 2,5D IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki je vgrajen v kovinsko ohišje. Za zajemanje digitalnih spominov poleg prednje kamere z ločljivostjo senzorja 5 Mpik poskrbi še hrbtna kamera PixelMaster, katere senzor zajame 13 milijonov slikovnih točk.
V načinu Low Light Zenfone 3 Max v primerjavi z neposrednimi konkurenti v pogojih slabe svetlobe zajame do 4-krat svetlejšo in bolj čisto sliko. Baterija s kapaciteto 4130 mAh je tako zmogljiva, da lahko telefon polni tudi druge naprave.
ZF3_max_design.jpg

Najboljšo novico smo prihranili za konec – ZenFone 3 Max kljub nadpovprečni kondiciji ne nosi nalepke z nadpovprečno ceno. V prosti prodaji pri domačih trgovcih z mobilnimi telefoni in v spletnih trgovinah boste zanj odšteli le malenkost več kot 200 evrov. www.asusplus.si/zenfone-3-max

ASUS Zenbook Flip UX360 – hibrid za posel in zabavo
ASUS_UX360_perf.png

Podjetje ASUS je v Sloveniji začelo s prodajo vrhunskega računalnika 2-v-1, ki prepriča tako ob poslovni kot domači rabi. ASUS Zenbook Flip UX360 je lahko vitek ultra prenosni računalnik ali elegantna tablica. Debel je le 13,9 mm in tehta 1,3 kg, ob tem pa lahko odličen 13,3-palčni IPS-zaslon prikazuje sliko v ločljivosti 3200 x 1800 pik. Za piko na i poskrbita povsem neslišno delovanje ter izjemna avtonomija baterije, ki zagotavlja kar do 12 ur neprekinjenega dela ali zabave.
ASUS Zenbook Flip UX360 preprosto prepriča. Ohišje je izdelano iz trpežnega in do sijaja brušenega aluminija, inovativni tečaji zaslona pa omogočajo njegov takojšnji 360-stopinjski zasuk in preobrazbo prenosnika v tablico, ob preklopu v tablični način pa se tipkovnica in sledilna ploščica samodejno izključita. Inženirji so ponosni tudi na vzdržljivost svoje rešitve – tečaji so testirani za vsaj 20.000 ponovitev gibov zapiranja in odpiranja.

ASUS_UX360_v.png


ZenBook Flip je zasnovan za mobilni življenjski slog. Zahvaljujoč energetsko učinkovitemu procesorju Intel Core M in litij-polimerski bateriji velike zmogljivosti UX360 zdrži brez vmesnega polnjenja do 12 ur. Ni pomembno ali ga uporabljate na potovanju, dolgih sestankih ali pa se zgolj zabavate v naslonjaču, ZenBook Flip vas za daljši čas osvobodi iskanja vtičnice.
Zenbook Flip UX360 je hiter in neslišen. Opremljen z do 8 GB pomnilnika, izjemno hitrim pogonom SSD in procesorjem Intel Core M šeste generacije je ZenBook Flip dovolj zmogljiv, da zmore vsako nalogo, ki mu jo zadate. Zasnova brez ventilatorja omogoča, da je naprava absolutno tiha.

Poglavje zase je odličen na dotik občutljiv zaslon, ki sliko prikazuje v ločljivosti 1920 x 1080 ali 3200 x 1800 pik. V obeh primerih gre za zaslon z matriko IPS, ki poskrbi, da so prikazane barve žive in zelo natančne, slika pa dobro vidna iz vseh zornih kotov. Visoka svetilnost zaslona (350 cd/m2) zagotavlja udobno rabo naprave tudi na prostem.

ASUS Zenbook Flip UX360 je po priporočeni ceni od 849,99 evra dalje (z vključenim DDV) naprodaj pri vseh večjih spletnih in lokalnih trgovcih s potrošniško elektroniko. Dodatne informacije o izdelku so na voljo na spletni strani http://www.asusplus.si/zenbook-flip-ux360.

V letu 2016 prodanih 21,1 milijona pametnih ur

2._V_letu_2016_prodanih_211_milijona_pametnih_zmanjsana.jpg

Analitska hiša Strategy Analytics je izdala poročilo o trgu pametnih ur. Po teh še vedno ni ogromnega povpraševanja potrošnikov, na kar kažejo tudi prodajne številke. V letu 2016 je bilo namreč prodanih 21,1 milijona pametnih ur po vsem svetu. To je sicer več kot v letu 2015, vendar je rast zanemarljiva. Ta namreč znaša zgolj 1,4 odstotka. Pričakovano je največ zaupanja uporabnikov dobil Apple, ki je v omenjenem obdobju prodal 11,6 milijona enot oziroma 2 milijona manj kot leto prej. Posledično podjetje obvladuje kar 55 odstotkov trga.

Sledi mu večni tekmec Samsung. Slednji je v promet spravil 2,4 milijona pametnih ur, kar je prav tako manj kot v letu 2015 (2,7 milijona). Njegov tržni delež znaša 11,4 odstotka. Vsi drugi proizvajalci skupaj, med katere med drugim spadajo LG, Huawei in Asus, pa so lani prodali preostalih 7,1 milijona enot pametnih ur.

Telekom po novem omogoča plačilo nakupa v Google Play

Nakup_z_racunom_Telekoma_Slovenije.jpg

Telekom Slovenije v sodelovanju z družbo Google kot prvi operater v Sloveniji uvaja možnost plačila nakupov v aplikacijski trgovini Google Play neposredno prek mesečnega računa za opravljene komunikacijske storitve. Tako lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije odslej nakup aplikacij, iger ter filmskih, glasbenih in drugih vsebin poravnajo brez kreditne ali bančne kartice. Na ta način je plačilo želenih vsebin hitro, varno in še bolj enostavno, naročnikom pa je na voljo tudi pregledno spremljanje mesečnih stroškov na enem mestu.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije lahko novo možnost plačila v Google Play izberejo tako, da dodajo novo plačilno sredstvo, pri tem pa povežejo svoj Google račun s svojo mobilno številko. Ob plačilu izbranih vsebin se jim bo kot dodatna možnost ponudila še izbira računa Telekoma Slovenije. V kolikor se naročniki odločijo za to možnost, pred prvim nakupom potrdijo, da soglašajo s pogoji uporabe storitve. Strošek nakupa v trgovini Google Play s plačilom prek računa Telekoma Slovenije je omejen na 30 evrov mesečno (cena z DDV), medtem ko je sama storitev zagotavljanja tovrstnega plačila za naročnike brezplačna.

Skladno s strateškimi usmeritvami tako Telekom Slovenije svojo ponudbo širi na področja, ki presegajo klasične komunikacijske storitve. Na ta način svojim naročnikom nudi vse bolj celovite rešitve za lažje in bolj učinkovito upravljanje storitev.

Sony Xperia XZ Premium najboljši pametni telefon na MWC 2017

gsma_glomo_2017_winner_pos_rgb.png

Organizacija GSMA je pametnemu telefonu Xperia XZ Premium podelila svečani naziv “Najboljši pametni telefon oz. povezljiva mobilna naprava na MWC 2017” na letni podelitvi nagrad Global Mobile Awards (Glomo Awards).

Nagrada Glomo je zadnja izmed 30 priznanj (in številka še raste), ki jih je najnovejši paradni konj Sony Mobile prejel na Sony Mobile Word Congress 2017 za inovacije na področju njegovega razvoja. Veliko pozornosti so mu namenili tudi svetovni mediji; med drugim je prejel nagrado »Best Innovation« s strani UK Blog Award, »"Reader's Choice" & "Best Smartphone"« s strani Tech Radarja, prestižna revija Wired pa mu je podelila naziv »Coolest of MWC«.

“Xperia XZ Premium je naš tehnološko najbolj dovršen in zmogljiv pametni telefon doslej”, je povedal Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor podjetja Sony Mobile Communications. »Počaščeni smo, da smo prejemniki takšnega priznanja – Xperia XZ Premium je prejela potrditev tako s strani mobilnih operaterjev, medijev, potrošnikov in ostalih iz industrije, kar potrjuje našo predanost k inovacijam in zagotavljanju odličnih izdelkov ter vrhunske uporabniške izkušnje.”

Xperia XZ Premium predstavlja novi Sonyjev sistem kamere Motion Eye™, ki omogoča napredne funkcije in odličnost pri kakovosti fotografij, in prvi zaslon 4K HDR na svetu1 (5,5”). Kamera Motion Eye zagotavlja snemanje in predvajanje počasnih videoposnetkov 960 sličic na sekundo, kar je 4-krat počasneje od ostalih pametnih telefonov2.

Xperia XZ Premium bo na voljo po vsem svetu v barvah kroma in črni barvi od pozne pomladi 2017.

Xperia_XZ_Premium.jpg

 

Merilec dihanja in korakov Spire

spire_tracker2_zmanjsano.jpg

Spire je prvi nosljivi dodatek, ki meri vzorce dihanja. Za športnike je dihanje zelo pomembno, saj je od tega odvisno, kako porabljamo kalorije in energijo ter kakšni so vzdržljivost in tudi dolžina regeneracije ter počutje med vadbo in po njej. Deluje tako, da vas, če dihate sunkovito in zategnjeno, opozori, da zadihate globlje oz. sprostite mišice.

Ponuja tudi vodene meditacije, ki se vam bodo pomagale umiriti in odpraviti stres. Hkrati opravlja funkcijo t. i. trackerja, ki vas opominja na aktivnosti in spodbuja, da dosežete zadano število korakov. Gre za majhno, kamnu podobno napravico, ki jo pripnete za pas ali oblačilo, nato pa povežete z aplikacijo (Android ali iPhone). Oblikovanje je prejelo nagrado, v paketu s ceno okoli preračunanih 120 evrov pa prejmete tudi brezžično polnilno postajo. Ob različici aplikacije za splošno prebivalstvo je na voljo tudi različica, namenjena psihiatrom, psihologom, svetovalcem, trenerjem in nutricionistom.

HTC spet ugotovil izgubo

3._HTC_spet_zabeležil_izgubo.jpg

HTC je izdal finančno poročilo za zadnje četrtletje lanskega leta, ki je vse prej kot dobro. Podjetje se je namreč spet znašlo v rdečih številkah. V omenjenem obdobju je ustvarilo okoli 680 milijonov evrov prihodka oziroma 13 odstotkov manj kot leto prej. Izguba pa je medtem znašala visokih 110 milijonov evrov. Tajvanskemu proizvajalcu očitno enostavno ne uspe priti nazaj na zeleno vejo, in to čeprav ima v ponudbi kar nekaj zanimivih mobilnikov v različnih cenovnih razredih.

Podjetje se zaveda, da mora letos narediti kar nekaj konkretnih sprememb, če se želi vrniti na pota stare slave. HTC je zato sporočil, da namerava v 2017 predstaviti samo šest ali sedem mobilnikov, kar je precej manj kot v prejšnjih letih. Dva izmed teh sta že ugledala luč sveta, in sicer U Ultra in U Play. Naslednji na vrsti bo najbrž naslednik modela HTC 10, na katerega podjetje polaga velike upe.

Predaja plakete za telefon leta 2016

Samsung.jpg

Tudi tokrat smo v uredništvu revije podelili laskavi naslov telefona leta. Med kandidati so bili vsi najboljši izdelki, ki so jih proizvajalci lani poslali na trg. Izbor je bil pester, tako da so člani žirije morali primerjati in pretehtati veliko različnih stvari.

Kljub hudi konkurenci smo izbrali pametni telefon, ki izstopa med vsemi lanskimi novostmi. Samsung je že nekaj časa v ospredju glede tehnoloških dosežkov na mobilnem področju in Galaxy S7 edge je njihov paradni konj, ki izstopa in si po našem mnenju zagotovo zasluži naslov telefon leta.

Po zaključenem izboru za telefon leta 2016 smo plaketo mobilnik leta 2016 predali pooblaščenemu uvozniku in prodajalcu mobilnih telefonov Samsung v Sloveniji oz. direktorju podjetja Jerneju Stanoniku. Samsungu čestitamo in želimo še veliko uspešnih tako prodajnih kot tehnoloških novosti.

 

HTC Vive na voljo tudi pri nas

HTC_Vive.jpg

HTC Vive je od 1. marca na voljo tudi slovenskim kupcem. Peter Frolund, podpredsednik za VR v Evropi pri podjetju HTC, je ob tem dejal: »Glede na izjemen odziv v zahodni Evropi smo zelo veseli, da lahko izdelek ponudimo tudi kupcem v devetih državah srednje in vzhodne Evrope. Zavedamo se, da so te države dom nekaterih najbolj strastnih igralcev iger, zato nas resnično veseli, da bo ta revolucionaren izdelek za navidezno resničnost sedaj na voljo najširšemu krogu kupcev.« Vive je na voljo za 899 € in trenutno dostopen v 30 evropskih državah. Kupci pa ga lahko naročijo na spletni strani www.vive.com.

HTC Vive je ob tem najavil tudi dostopnost za Vive Tracker in Vive Deluxe Audio Strap.

Vive Tracker 
Vive bo dodatno razširil svoj vodilni VR-ekosistem, s tem ko bo razvijalcem omogočil, da vnesejo objekte iz resničnega sveta v VR-okolje in tako ustvarijo še boljšo VR-izkušnjo. Vive je sicer že prejel prek 2300 prijav za prvih 1000 Vive Trackerjev. Prijave vključujejo številna VR-področja, ki niso namenjena igram, kot so izobraževanje, poučevanje, zdravstvo, dobro počutje itd. Pravzaprav je skoraj 60 % prijav takih, ki ne vključujejo igranja iger ali niso namenjene zabavi. Vive Tracker bo za nakup na voljo v dveh fazah. Najprej (do 27. marca) bo na voljo za tiste, ki želijo ustvarjati vsebino, splošna dostopnost pa bo kasneje letos, ko bodo na voljo tudi novi pripomočki oziroma izdelki.

Vive Deluxe Audio Strap pa združuje integrirani zvočni sistem z novimi funkcijami, ki omogočajo udobje pri dolgotrajni uporabi. Deluxe Audio Strap prihaja tudi z novimi velikostmi za hitrejšo prilagoditev in posledično hitrejši skok v VR-okolje. Še več, vsi novi sistemi Vive bodo vključevali Deluxe Audio Strap pri vsakem nakupu. Vive Deluxe Audio Strap pa bo na voljo v prednaročilu od 2. maja s predvideno dostavo v juniju. Oba izdelka bosta na voljo s priporočeno prodajno ceno 119,99 €. Ostale novice

Dva zmogljiva ASUSa za na pot, potep, delo in zabavo

Dva zmogljiva ASUSa za na pot, potep, delo in zabavo

ASUS Zenfone 3 Max se pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo. Kot tak je idealen za vse, ki...

Merilec dihanja in korakov Spire

Merilec dihanja in korakov Spire

Spire je prvi nosljivi dodatek, ki meri vzorce dihanja. Za športnike je dihanje zelo pomembno, saj je od tega odvisno...

V letu 2016 prodanih 21,1 milijona pametnih ur

V letu 2016 prodanih 21,1 milijona pametnih ur

Analitska hiša Strategy Analytics je izdala poročilo o trgu pametnih ur. Po teh še vedno ni ogromnega povpraševanja potrošnikov, na...

HTC spet ugotovil izgubo

HTC spet ugotovil izgubo

HTC je izdal finančno poročilo za zadnje četrtletje lanskega leta, ki je vse prej kot dobro. Podjetje se je namreč...

Telekom po novem omogoča plačilo nakupa v Google Play

 Telekom po novem omogoča plačilo nakupa v Google Play

Telekom Slovenije v sodelovanju z družbo Google kot prvi operater v Sloveniji uvaja možnost plačila nakupov v aplikacijski trgovini Google...

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.