Mobinet - revija o sodobnih tehnologijah

Aviary Photo Editor

Urejanje slik je nujno zlo, če želimo, da so naše fotografije videti vsaj malce bolj atraktivne. Če imamo sliko na računalniku, to ni problem, na telefonu ali tablici pa je stvar drugačna. V tem primeru bo program za urejanje slik Aviary v veliko pomoč. Omogoča dodajanje filtrov kot Instagram, osnovne popravke fotografij, njihovo obrezovanje, dodajanje nalepk, okvirjev in celo ustvarjanje internetnih zapisov »meme«.

Aplikacija na začetku ne ponuja vsega, temveč je določene dodatke treba prenesti z Google Play, kjer pa so na voljo brezplačno. Najboljši dodatki so seveda plačljivi, kar zna marsikoga zmotiti. Vse obdelane slike so lahko shranjene v visoki ločljivosti, v nastavitvah pa najdemo še druge možnosti.

Nastavimo lahko, kateri albumi naj bodo vključeni v izbiro slik, kam naj shranjuje fotografije, spreminjamo pa lahko tudi vrstni red orodij za obdelavo fotografij. Aplikacija je preprosta za uporabo in nudi vse, kar potrebujemo za lepše fotografije.

Spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več o tem

Razumem

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani Mobinet.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta piskotki.net želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Piškotki socialnih omrežji

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletišču Mobinet.si se piškotki socialnih omrežij nalagajo s klikom obiskovalca na povezavo do posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci Mobinet.si nimamo vpliva.